HTML

Szixirat

A Széchenyi István Informatikai, Szakközépiskola és Kollégium iskolaújságjának blogja. E-mail: szikszi.szixirat@gmail.com

Címkék

Hogyan osszam be az időmet?

2011.04.17. 14:39 :: Szixirat

Közelednek az érettségik, és lassan itt az év vége is. Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy hogyan osszák be az idejüket, hogy a vizsgák is sikerüljenek, jó jegyeket szerezzenek, de a barátokat és persze magukat se hanyagolják el?  Ebben nyújt egy kis segítséget ez a rövid kis cikk.

1. lépés: Készíts időbeosztást

 Gondolom ez nem mindenki tetszését nyerte el. Pedig megéri. Ha elkészíted időbeosztásodat, rátalálhatsz arra a néhány plusz órára, amire szükséged lenne. Biztosan neked is sok elfoglaltságod van, és valószínűleg még több lesz. Jobb, ha mát most megtanulod beosztani idődet.

Elsőnek is szedd össze azokat a dolgokat, amiket meg kell tenned, majd rangsorold őket. Ne feledd, hagy elegendő időt a kikapcsolódásra is!

 2. lépés: Tartsd be az időbeosztásod

 Ezt megtenni a legnehezebb. Legszívesebben iskola után elmennél a haverokkal a városba, vagy leülnél tévézni egy kicsit, pedig tanulnod kellene. Nagy a kísértés. Mégis talán jobb jegyeket szerzel, ha akkor tanulsz mikor frissebb vagy. Ha jó jegyeket szerzel a szüleid is jobban megbíznak benned, így lehet, hogy a hétvégén tovább engednek el bulizni. Látod, így szórakozásra is elegendő időd lesz, és azzal sem kell stresszelned magad, hogy nem készültél fel a következő napra.

 3. lépés: Tarts rendet

 Sokszor hallható ez a mondás a felnőttek szájából: „Rend a lelke mindennek.” Sokan nem értik mi köze van a tanulásnak a rendhez, pedig sok. Ha a környezetedet rendben tartod, akkor gondolataid is rendeződnek. Ráadásul egy rendezett szobában mindent könnyebb megtalálni.

Próbáld ki ezt a módszert egy pár hétig, hogy meglásd segít-e! Észreveszed majd, az életed is könnyebb lesz.

Sok szerencsét!

 
Dolgos Emese 11. B

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://szixirat.blog.hu/api/trackback/id/tr162833601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása